Repertoar og konserter

osanna

I løpet av 20 års virksomhet har koret framført flere større kirkemusikalske verk for kor, orkester og solister, blant annet Gabriel Faurés Requiem, Luigi Cherubinis Requiem, Antonio Vivaldis Gloria, J.S.Bachs Juleoratorium, «Den svenske messan» av Johan Helmich Roman og ikke minst Händels Messias i 2012. Ringsaker kantori har hatt to CD-produksjoner; «Osanna» fra 2007 og «Missa Pro Pace» fra 2010.

Innspillingen av verket «Missa Pro Pace» av den polske komponisten Felix Nowowiejski førte til at koret ble invitert til å delta på den Internasjonale Korfestivalen i Stettin, Polen i mai 2010. I 2013 ble det nok en tur til Polen, med kirkekonserter i Krakow og Warszawa.

2022

Ola Gjeilo for kor og orkester

med musikere fra Mjøsmusikk

Lørdag 26. mars Veldre kirke kl 18 (sponset av Ringsaker kommune)

Søndag 27. mars Gjøvik kirke kl 18 (sponset av Gjøvik kommune)

Billett 300,- hoopla.no og ved døra

Sunrise Mass – Across the Vast Eternal Sky – Northern Lights – Ubi Caritas – Maria Rubens Rosa . Strykerne vil spille vakker musikk av Leif Solberg og Johan Svendsen

Les mer om konserten her: https://ringsakerkantori.no/?p=955

 

2019

Program: Wolfgang Amadeus Mozart _ Ave Verum Corpus

Johann Sebastian Bach – Wenn ich einmal soll scheiden

Johann Sebastian Bach – Ich habe genug – solokantate for baryton, strykere og orgel, 2.sats.

Felix Mendelsohn Bartholdy – Hear my prayer – motett for sopranslo, kor og orgel.

Gabriel Fauré – Cantique de Jean Racine.

Gabriel Fauré – Requiem for solister, kor, orkester og orgel

 

2018

 

Påskekonsert

med Ringsaker Kantori og

Kammerkoret Collegium Vocale

i Ringsaker Kirke

søndag 18.mars kl.18.00

konsertplakat cv og kantori 2018

Få høytider har fått så mye vakker klassisk musikk skrevet til seg som påsken, fra monumentale korverk til jublende oppstandelseshymner og dystre dødsmesser. Dirigent Ketil Jule Bjørnstad Belsaas plukket favoritter fra øverste hylle til sine to kor, Ringsaker Kantori og Collegium Vocale, stykker av Bach, Brahms, Mendelsohn, Mozart, Gjeilo mfl. Konsertens hovedverk var Josef Rheinbergers Stabat Mater som korene framførte sammen, akkompagnert av organist Roger Andreassen.

***

2017

og tidligere konserter