om koret

cropped-Ringsaker-Kantori_farge_til_header.jpg

Koret ble stiftet høsten 1996 og består i dag av nesten 30 sangere. Sangere er rekruttert fra hele Ringsaker kommune foruten Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Toten-kommunene. Korets første dirigent var Bård Bonsaksen, som ledet koret fram til 1999 da Torgeir Ziener overtok. Fra 2017 -2019 har Ketil J.B Belsaas vært korets dirigent og musikalske leder, og fra 2019 er det Håvard Forvemo som dirigerer Ringsaker Kantori. Vår akkompagnatør og repetitør  er organist Roger Andreassen.

Gjennom disse årene har koret produsert mange klassiske korkonserter, hovedsakelig ved vår hjemmearena, Ringsaker kirke.  Vi er stolte av at kanskje regionens beste konsert-kirke er vår hjemmearena. Så vidt vi vet er vi det eneste koret i Ringsaker som rendyrker det klassiske og kirkemusikalske kor-repertoaret.  Vår formålsparagraf sier da også at «Ringsaker Kantori har som formål å bidra til kirkemusikalsk virksomhet av høy kvalitet i Ringsaker».  Koret har i løpet av disse årene fremført flere større kirkemusikalske verk for kor, orkester og solister, blant annet Gabriel Faurés Requiem, Luigi Cherubinis Requiem, Antonio Vivaldis Gloria, J.S. Bachs Juleoratorium, ”Den svenske messan” av Johan Helmich Roman, Mozarts Requiem, J.S. Bachs Jesu, meine freude og Händels Messias.

Ringsaker kantori har hatt to CD-produksjoner; “Osanna” fra 2007 og “Missa Pro Pace” fra 2010. Innspillingen av verket “Missa Pro Pace” av den polske komponisten Felix Nowowiejski førte dessuten til at koret ble invitert til å delta på den Internasjonale Korfestivalen i Stettin, Polen i mai 2010.