dirigenten

 Korets dirigent fra høsten 2019 er Håvard Forvemo

HÅVARD FORVEMO sier om seg selv at han er en trønder som har vært lidenskapelig opptatt av korsang siden han som 19 åring startet på Toneheim folkehøgskole og for første gang fikk korsangen «midt i maven». Håvard Forvemo har siden 1999 vært korleder ved Toneheim Folkehøgskole, hvor han dirigerer Toneheim skolekor og Toneheim kammerkor, samt underviser i fagene direksjon og konsertproduksjon. Han har også vært dirigent for Vang Sangforening fra 1999-2019. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte hos Stefan Sköld og Grete Pedersen. Som dirigent jobber han både i det lille formatet med kor a cappella og med større verk for kor, solister og orkester. Han har lang erfaring i å undervise i korledelse og er mye brukt som sensor ved ulike høyskoler, har vært aktiv i mange år som kurs og seminarholder. I tre perioder har han videreutdannet kordirigenter ved NTNU i samarbeid med Norges Korforbund -Midt Norge.

***

Ketil Jule Bjørnstad Belsaas var dirigent for Ringsaker Kantori fra 2017-2019, og er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedmark avdeling Hamar. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og korpedagogikk fra Hamar med Thomas Caplin.

*****

Torgeir Ziener (f.1954) var dirigent for koret i 18 år, til juni 2017

ziener