om koret

cropped-Ringsaker-Kantori_farge_til_header.jpgRingsaker kantori 01112015

Koret ble stiftet høsten 1996 og består i dag av 26 sangere. Sangere er rekruttert fra hele Ringsaker kommune foruten Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Toten-kommunene. Korets første dirigent var Bård Bonsaksen, som ledet koret fram til 1999 da nåværende dirigent og musikalsk leder, Torgeir Ziener, overtok. Akkompagnatør og repetitør er organist Roger Andreassen og stemmepedagog er Tanja Leine.

 

Gjennom disse snart 20 årene har koret produsert mange klassiske korkonserter, hovedsakelig ved vår hjemmearena, Ringsaker kirke.  Vi er stolte av at kanskje regionens beste konsert-kirke er vår hjemmearena. Så vidt vi vet er vi det eneste koret i Ringsaker som rendyrker det klassiske og kirkemusikalske kor-repertoaret.  Vår formålsparagraf sier da også at «Ringsaker Kantori har som formål å bidra til kirkemusikalsk virksomhet av høy kvalitet i Ringsaker».  Koret har i løpet av disse årene fremført flere større kirkemusikalske verk for kor, orkester og solister, blant annet Gabriel Faurés Requiem, Luigi Cherubinis Requiem, Antonio Vivaldis Gloria, J.S. Bachs Juleoratorium, ”Den svenske messan” av Johan Helmich Roman, Mozarts Requiem, J.S. Bachs Jesu, meine freude og Händels Messias.

 

Koret ønsker å innlede året 2016 med ny framføring av Händels Messias. For å styrke besetningen er det rekruttert prosjektsangere til alle stemmegrupper, noe vi håper kan inspirere til permanent medlemskap i koret.  Koret har som nevnt Tanja Leine som stemmepedagog på fast basis, og også nå under innøvingen av Messias.  Dette gir både hver enkelt sanger og hele koret nok et kvalitetsløft.

 

Ringsaker kantori har hatt to CD-produksjoner; “Osanna” fra 2007 og “Missa Pro Pace” fra 2010. Innspillingen av verket “Missa Pro Pace” av den polske komponisten Felix Nowowiejski førte dessuten til at koret ble invitert til å delta på den Internasjonale Korfestivalen i Stettin, Polen i mai 2010.